torstai 22. kesäkuuta 2017

Food is love

Mä oon aina rakastanut ruokaa. Ja etenkin sitä rasvaista, sokerista, suolaista, epäterveellistä ruokaa. Lapsena en syönyt mitään kasviksia ja harvoin meidän perheessä edes oli salaattia tarjolla. Ruoasta erottelin pois sipulinpalat eikä pitsassa saanut olla edes ananasta. Lapsuuden välipaloista muistan kaakaot, lihapiirakat ja suklaavanukkaat. Iltapalaa söin usein mummon luona, koska tiesin että sieltä saisi aina keksejä ja kakkua. Vasta lukioikäisenä aloin oikeasti tykkäämään kasviksista.Olen koulutukselta ylioppilas, kokki ja restonomi eli jo opiskelun puolesta on aloin perehtyä enemmän terveelliseen ruokaan, ravitsemussuosituksiin ja ravintosisältöihin. Nykyisin teen työkseni ruokaa, joten se todellakin on iso osa mun elämää.Tällä hetkellä mun arkiruoka koostuu hyvin pitkälti broilerista, kasviksista, hedelmistä ja smoothieista. En välttele hiilareita kokonaan, sillä leipänä syön Fazerin juuresleipää, joka mun mielestä on ihan sikahyvää ja sitä voi syödä hyvällä omallatunnolla. Suosittelen! Myös Elovenan välipalakeksit ovat hyviä välipaloja ja niitä on kiva syödä esimerkiksi kahvin kanssa, jos kaipaa jotakin pullan korviketta.


2015 vuoden alusta saakka olen ollut "maidottomalla" ruokavaliolla. Heittomerkit siksi, että se ruokavalio ei ole ollut mikään tiukka, mutta olen kuitenkin jättänyt pelkän maidon juomisen kokonaan. Käytän sitä ainoastaan kahvissa, koska mustaa kahvia en pysty juomaan. Välillä tosin korvaan kahvimaidonkin Completa kasvirasvasekoitteella, koska en viitsi ostaa maitoa vain kahvia varten. Myös juustoa en enää osta kotiin ja ruoanlaitossa käytän Oatly kaurakermaa. Kuitenkin esimerkiksi töissä tulee syötyä ruokia, joissa on käytetty kermaa ja juustoa. Alunperin halusin kokeilla maidotonta ruokavaliota paremman ihon toivossa, sillä kaikenlaiset näpyt ovat olleet aina riesani. Huomasin kuitenkin, että maidoton ruokavalio on helpottanut myös ongelmia vatsan toiminnassa.
Veden juomisesta on myös tullut yksi osa tätä mun elämäntaparemonttia. Ennen sitä tuli litkittyä vähän miten sattuu, silloin kun janotti. Muutama viikko sitten päätin, että tästä eteenpäin juon vettä vähintään 2 litraa päivässä. Alkuun se tuntui isolta määrältä ja juominen pakonomaiselta. Äkkiä siihen kuitenkin tottui ja nyt jo aamupalan yhteydessä menee helposti puolikas litra. Otin käyttöön puolen litran vesipullon, jota pidän lähes koko ajan täytettynä. Nyt huomaan täyttäväni pulloa monia kertoja päivässä ja etenkin päivinä jolloin liikun enemmän, saatan juoda 3 litraa vettä. Myös työ ravintolan keittiössä (jossa on kuuma!!) vaatii sitä, että on koko ajan puolen litran tuoppi vettä lähettyvillä.


Herkuttelua en ole kokonaan jättänyt, yritän vain pitää sen kontrollissa. Esimerkiksi eilen söin ihan hyvällä omalla tunnolla jäätelöä ja croissantin. Ja tänään juon hieman lonkeroa koska juhannus. Pitemmittä puheitta hyvää juhannusta kaikille ja muistakaahan tekin välillä herkutella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti