keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

How it all started

Pitkän harkinnan jälkeen rohkaistuin ja päätin kokeilla blogin kirjoittamista. Nyt kun elämässä tapahtuu paljon muitakin muutoksia, on hyvä päästä purkamaan välillä ajatuksiaan, ehkä ne tuntuvat sitten itsestänikin selkeämmiltä.

Alkuun siis esittelyt. Olen 24-vuotias nainen Etelä-Pohjanmaalta. Olen kamppaillut painoni kanssa koko elämäni ajan - jo lapsena vihasin liikuntaa ja rakastin ruokaa.  Vuonna 2011 tein ensimmäisen laihdutusurakkani. Tuolloin painoa lähtiä noin 25 kiloa puolessa vuodessa. Silloin kyseessä oli pelkästään ruokavaliomuutos. Lähdin mukaan karppausvillitykseen ja jätin pois kaikki sokerit, viljatuotteet, perunan, pastan ja riisin.

Karppaus kuitenkin loppui kun aloin opiskella kokiksi. Koulussa oli tarjoilla joka päivä ilmaista ruokaa - ja paljon. Eihän sitä voinut vastustaa. Silloin ei laskettu kaloreita eikä mietitty hiilihydraatteja. Ja niin ne kilot alkoivat tulla takaisin pikkuhiljaa. Ja vuoden 2016 lopulla oltiin jälleen lähtöpisteessä. Siispä alkuvuodesta 2017 aloitin elämäntaparemontin. Tai oikeastaan aloitin ihan normaalin laihdutuskuurin, sellaisen joita olen aloittanut jo kymmeniä elämäni aikana, mutta yhtäkkiä huomasin, että tässä taitaa tapahtua nyt jotain muutakin. Kuvioihin tuli mukaan liikunta ja aloin miettimään ruokailua myös eettisestä näkökulmasta.

En ole asettanut itselleni mitään tarkkoja tavoitteita. Haluan vain jonain päivänä katsoa peiliin ja todeta, että näytän kauniilta ja ennen kaikkea terveeltä. Tällä hetkellä pudotettuja kiloja tammikuusta on kertynyt noin 10 - en tiedä tarkalleen, sillä puntaria ei ole tällä hetkellä käytössä.

Tässä lyhykäisyydessään lähtökohdat tälle blogille, toivottavasti viihdyit ja lähdet mukaani tälle matkalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti