keskiviikko 2. elokuuta 2017

Just go with the flow

Viimeinkin alan tajuamaan, miksi kaikki aina hehkuttavat liikuntaa ja sen tuomaa hyvää oloa. Olen oppinut, ettei liikunta ole vain sitä tylsää kävelemistä ja henki hieverissä juoksemista, niin kuin olen aina ajatellut. Liikunta on hauskaa, se on tapa nollata ajatukset ja kehittää itseään. Se on terveyden perusta.

Hyvä esimerkki hauskasta liikkumisesta on eilinen reissuni Flow parkiin yhdessä hyvän ystäväni kanssa. Se oli todellakin suuri harppaus mukavuusalueen ulkopuolelle, sillä olen aina ollut kömpelö, lievästi korkeanpaikankammoinen ja erittäin mukavuudenhaluinen. Nyt kuitenkin lähdin seikkailemaan avoimin mielin ja nyt jälkeenpäin olen niin järjettömän ylpeä itsestäni, sillä suoriuduin kunnialla läpi kahdesta radasta! Kokemus oli niin uskomaton sekoitus pelkoa, hauskuutta ja liikkumisen riemua, että jäin todellakin koukkuun. Sinne on pakko mennä uudestaankin. Flow parkkauksen jälkeen olin niin rättiväsynyt, että nukahdin sohvalle saman tien kotiin päästyä. Nyt tänään lihaksia hieman kolottaa. Täytyy siis todeta, että parissa tunnissa pystyi saamaan erittäin tehokkaan, koko kropan kattavan lihastreenin. Suosittelen todellakin kaikkia kokeilemaan tätä liikuntamuotoa!


Tänään kävin kävelemässä hieman vajaan 5 kilometrin lenkin, jonka jälkeen vielä tein lihaskuntoliikkeitä sisällä. Saavutin myös uusia ennätyksiä! Olen aina silloin tällöin hyppinyt hyppynarulla treenien yhteydessä, yleensä 100 hyppyä. Aiemmin hengästyin aivan tajuttomasti ja sen takia jouduin pitämään taukoja välissä. Tänään ensimmäistä kertaa nuo 100 hyppyä menivät yhteen putkeen! Lisäksi kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä kellottaa, kuinka kauan pystyn lankuttamaan. Joskus silloin, kun lankutuksesta tuli hitti, kokeilin mielenkiinnosta, kuinka vaikeaa se on. Ja silloin se oli. Pysyin tuskin kahta sekuntia oikeassa asennossa, ennen kuin lysähdin lattialle. Tänään pysyin asennossa 15 sekuntia! Joillekin se voi olla lyhyt aika, mutta minulle todellinen lottovoitto. Näiden uusien saavutuksien myötä voin todellakin myöntää itselleni, että muutosta on tapahtunut.Viime aikoina painoni on junnannut hieman paikoillaan, mutta vaatteista ja peilistä olen huomannut, että jotakin muutosta on silti tapahtunut. Ilmeisesti näiden lihaskuntoliikkeiden ansiosta on lihasmassa kasvanut, mikä on hidastanut painon laskua. Tämän aamun paino oli 92,5 kg (tämä on ensimmäinen kerta kun julkisesti kerron painoni, apua!). Se on tasan 13 kg vähemmän kuin viime tammikuussa. Omassa päässäni se ei vielä kuulosta paljolta, mutta kun muistelen kuinka raskaalta tuntuu kantaa kaupasta kotiin esimerkiksi 10 kilon perunasäkkiä...

Mutta matkaa on vielä, eletään päivä kerrallaan ja muistetaan olla ylpeitä niistä omista pienistäkin saavutuksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti